-
با آمریکا مراودات شیلاتی نداریم
-
صیادان بیمه تکمیلی میشوند
-
ضرورت مدیریت صحیح دریا برای رشد و توسعه کشور
-
827 هزار قطعه بچه ماهی در رودخانه چلوند آستارا رها شد
جستجو بر اساس تاریخ


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه آبزیان سازمان شیلات کشور گفت: عملیات بومیسازی انجام شده است و در بخشهای باقیمانده هم در حال بومیسازی هستیم. در بخشهای صید و صیادی کمترین میزان وابستگی را به شناورهای خارجی داریم و امکانات فنی لازم اعم از نیروی انسانی و امکانات فنی در کشور وجود دارد و میتوانیم از امکانات بومی برای رفع نیازهایمان استفاده کنیم. عیسی گلشاهی، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه آبزیان سازمان شیلات کشور، درباره تبعات خروج آمریکا از برجام اظهار کرد: برجام برخی تسهیلات اعم از بانکی، بیمهای و حمل و نقل جادهای را برای کشور ایجاد کرد، اما مواد غذایی هیچوقت به صورت مستقیم با تحریمها درگیر نبود و به دلیل مشکلات و تحریمهای حمل و نقل جادهای، صادرات آن دستخوش تغییر میشد. وی افزود: در این حوزه تا قبل از به ثمر نشستن برجام، با وجود محدودیتهای بسیاری که با آن مواجه بودیم و معاملات عمدتاً به صورت نقل و انتقالات بانکی حاصل از صادرات بهسختی انجام میشد، تجارت کالاهای شیلاتی همچنان رشد داشت و در تمام دورههای گذشته صادرات به میزان متناسبی به رشد خود ادامه داده است. گلشاهی تصریح کرد: یکی از عمده موفقیتهای ما این است که حتی شرایط فعلی برجام و خروج آمریکا از آن تأثیر زیادی بر این حوزه نمیگذارد؛ مگر اینکه هزینههای نقل و انتقال محصولات شیلاتی را تحتالشعاع قرار دهد که با کاهش هزینهها میتوان آن را مدیریت کرد. وی گفت: کالاهای صادراتی در کشور مقصد انحصاراً به عنوان کالاهای امنیت غذایی مورد استفاده قرار میگیرند؛ به همین دلیل و با توجه به کیفیت مواد غذایی ایرانی، در این زمینه دچار مشکل نخواهیم شد، اما باید مسیرهای درستی را برای صادرات کالاها انتخاب کنیم تا با کمترین زیان صادر شوند. وی عنوان کرد: خروج آمریکا از برجام در یک یا دو ماه اول ممکن است کمی تأثیرگذار باشد، اما مجدداً مسیرهای مناسب را پیدا خواهیم کرد و نگرانی از این بابت نخواهیم داشت. واردات و صادرات کالاهای شیلاتی مثل گذشته پررونق خواهد بود و مشکلی نخواهیم داشت.
عدم تأثیر خروج آمریکا از برجام بر شیلات ایران
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه آبزیان سازمان شیلات کشور درباره انتقال تکنولوژی عنوان کرد: در بحث انتقال تکنولوژی و منابع آن میتوان گفت تمام منابع تکنولوژی مورد استفاده ما، اروپایی است و کمترین مراوده را با ایالت متحده آمریکا داریم و این هم میتواند از مواردی باشد که تأثیرگذاری آمریکا را در مباحث شیلاتی کاهش دهد. وی افزود: ما عموماً از تکنولوژی آسیای جنوب شرقی و اروپا استفاده میکنیم که اگر شرایط آنها به گونهای باشد که همچنان متعهدانه در برجام باقی بمانند، مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت. گلشاهی با بیان اینکه شرکتهای کوچک همچنان تمایل خود را برای معاملات تجاری با ایران حفظ میکنند، گفت: نکته مهم این است که عملیات بومیسازی انجام شده است و در بخشهای باقیمانده هم در حال بومیسازی هستیم. در بخشهای صید و صیادی هم کمترین میزان وابستگی را به شناورهای خارجی داریم و امکانات فنی لازم اعم از نیروی انسانی و امکانات فنی در کشور وجود دارد و میتوانیم از امکانات بومی برای رفع نیازهایمان استفاده کنیم. وی ادامه داد: هم در شمال و هم در جنوب کشور امکانات تأمین و ساخت کشتی و شناورهای مختلف وجود دارد که میتواند به ما کمک کند تا با کمترین دغدغه به مسیر خود ادامه دهیم.
تولید تخم چشمزده ماهی در کشور و کاهش نیاز به واردات
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه آبزیان سازمان شیلات کشور درباره واردات تخم چشمزده و مولدین گفت: در شرایطی هم که برجام با تمام اعضای متعهد به آن در حال کار بود، ما با بخش غیردولتی هماهنگی انجام دادیم که بر مبنای آن، علاوه بر واردات مولدین باید تولید آن در کشور نیز صورت میگرفت. این موضوع از سال گذشته عملی شده و الان در شرایطی هستیم که میتوانیم نیازهای خود را تا حد زیادی تأمین و با کمترین فشار از این مخمصه عبور کنیم. البته این منابع ژنتیکی هم متعلق به اروپا و آسیای جنوب شرقی است و تنها بخش کوچکی از آن مربوط به آمریکای جنوبی است، اما به نظر نمیرسد مشکل جدی داشته باشیم. در این زمینه هم ضریب خوداتکایی و خودکفایی ما بالاست و میتوانیم نیازهایمان را تأمین کنیم و بهتدریج نیز بر روی اصلاح نژاد ژنتیکی و تولید تخم چشمزده و مولدین عاری از بیماری که مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی آن را پیگیری میکند، کار کنیم و نیاز داخلی را تأمین کنیم. گلشاهی با بیان اینکه امنیت غذایی با اتکا به صنعت بومی آبزیپروری و صید و صیادی انجام میشود، تصریح کرد: به جرأت میتوان گفت بحث امنیت غذایی شیلات و آبزیان در صورت خروج طرفین از برجام، با کمترین مخاطره مواجه خواهد بود و صنعت آبزیپروری همچنان به تولید و افزایش بهرهوری برای امنیت غذایی مردم ادامه خواهد داد و نگرانی خاصی از این بابت نداریم.
استانداردسازی با مؤلفههای اتحادیه اروپا
وی درباره کشورهای هدف صادراتی گفت: کشورهایی که عمده معاملات خود را با آنها انجام میدهیم کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، ارمنستان، روسیه، امارات، قطر، کویت، عمان هستند و بخش کوچکی هم به افغانستان صادر میشود، بخش دیگری هم به کشورهای آسیای جنوب شرقی و عمدتاً ویتنام، چین و کره جنوبی و بخش کوچکی نیز به اتحادیه اروپا صادر میشود. گلشاهی افزود: بحث مبادله با اتحادیه اروپا میتواند برای هر کشوری از جنبه استانداردها و معیارهای کیفی و سایر موارد مهم باشد، اما نکته این است که ما پایهریزی بسیاری از صنایع شیلاتی بزرگ خود و بسیاری از بخشهای مربوط به محصولات صادراتمحور را از ابتدا بر محور استانداردهای اتحادیه اروپایی قرار دادهایم؛ بنابراین از بابت کم شدن کیفیت محصولات نگرانی نداریم. رونق صادرات به اتحادیه اروپا در یک یا دو سال اخیر شکل گرفته، اما هنوز به شرایط قبل از تحریمها برنگشته است. وی گفت: شاید اگر همه طرفین نیز از برجام خارج شوند مشکل چندانی برای ما به وجود نیاید، اما وجود بازار اروپا به عنوان یک بازار خوب و توانا در خرید برخی محصولات مزیت تلقی میشود و امیدواریم اروپاییها همانطور که متعهد شدند و قول دادند از برجام خارج نشوند، اما در صورت عدم حضورشان هم مشکلی نخواهیم داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفت: برای نخستین بار صیادان کشور زیر پوشش بیمه تکمیلی درمانی قرار میگیرند. به گزارش «سبزینه» به نقل از ایرنا، شاپور کاکولکی افزود: این اقدام بر اساس تفاهمنامه همکاری میان اتحادیه سراسری صیادان و یکی از شرکتهای بیمهای انجام شده و در گام نخست 10 هزار صیاد بیمه تکمیلی درمانی میشوند. وی اضافه کرد: سهم صیادان در پرداخت حق این بیمه تکمیلی درمانی یکپنجم بیمههای تکمیلی دیگر در نظر گرفته شده است. کاکولکی اظهار کرد: نامنویسی از جامعه صیادی برای بیمه تکمیلی درمانی، چه آنهایی که بیمه تأمین اجتماعی دارند و چه افراد برخوردار از بیمه سلامت، از 15 روز دیگر در اتحادیه سراسری صیادان آغاز میشود و ماهیگیران میتوانند خود و خانوادههایشان را بیمه تکمیلی کنند و از خدمات آن بهرهمند شوند. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به فراهم شدن صید تن ماهی در اقیانوس هند و برنامهریزی صحیح کارشناسان شیلات، میزان صید آبزیان در سال گذشته بیش از 700 هزار تن بود که 60 هزار تن از این میزان مربوط به استان بوشهر است. کاکولکی درباره دریابست بیان کرد: این طرح با هدف حفظ ذخایر آبزیان و رونق صید و صیادی اجرا میشود و هیچ نفعی برای سازمان شیلات ایران ندارد. معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران افزود: تلاش میشود با اجرای این طرح از برخی تخلفات صید و صیادی پیشگیری و زمینه رفاه بیشتر جامعه صیادی کشور فراهم شود. کاکولکی درباره توسعه بنادر صیادی نیز گفت: با توجه به اینکه توسعه بنادر صیادی تنها با بودجه دولتی امکانپذیر نیست، حضور بخش خصوصی برای توسعه و نوسازی و نگهداری بنادر صیادی ضروری است. وی اظهار کرد: در حال حاضر در هر 22 کیلومتر از استان بوشهر یک بندر تأسیس شده است و تلاش میشود زمینه توسعه و نوسازی این بنادر به نحو مطلوبی با مشارکت بخش خصوصی فراهم شود. مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز گفت: طرح دریابست با هدف حفظ و ایجاد فرصت برای بازسازی ذخایر دریایی و جلوگیری از تخلفات صیادی قبل از شروع فصل صید میگو در آبهای بوشهر اجرا میشود. غلامعباس زنده بودی افزود: امروز یکی از چالشهای مهم دریا کاهش ذخایر است که باید بتوانیم به شیوههای مختلف از جمله دریابست این ذخایر را مدیریت و حفظ کنیم. وی با اشاره به صید میگو گفت: صید این نوع آبزی که در اقتصاد صیادان بسیار مؤثر است، به روش ترال (کفروب) انجام میگیرد که به تخریب زیستگاهها و صید بسیاری دیگر از آبزیان غیرهدف منجر میشود. زنده بودی با بیان اینکه طرح دریابست در همه دنیا به صورت گسترده اجرا میشود، افزود: با توجه به تأثیر این طرح در بازسازی گونههای مختلف آبزیان، هیچ صیادی اجازه صید در بازه زمانی تعیینشده را ندارد و هماکنون اداره کل شیلات با اجرای طرح دریابست به مدت 20 روز تا یک ماه قبل از شروع فصل صید میگو، کنترل صید را با صیادان تمرین میکند. وی اظهار کرد: با توجه به تأثیر طرح دریابست در بازسازی ذخایر، تلاش میشود این طرح در فصلهای دیگری از سال که زمان زاد و ولد ماهیان است نیز اجرا شود. زنده بودی با اشاره به برخی نارضایتیهای ناشی از اجرای طرح دریابست گفت: هر چند اجرای این طرح نارضایتیهایی به دنبال داشته است، ولی برای رونق صید و صیادی و ایجاد فرصتی به منظور بازسازی ذخایر چارهای به غیر از اجرای آن وجود ندارد. وی یادآور شد: در حال حاضر 15 هزار صیاد در قالب دو هزار و 100 فروند شناور در استان بوشهر مشغول فعالیت هستند که سالانه حدود 60 هزار تن انواع آبزیان را از دریا صید میکنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نماینده ولی فقیه در بوشهر دریا را منبع غنی رشد اقتصادی یک کشور عنوان کرد و گفت: الان نگاه تمامی برنامهریزان اقتصادی و رشد جوامع، بر این اندیشه استوار است که آینده جهان از آن کشوری است که مدیریت دریاها را به دست گیرد. به گزارش«سبزینه» به نقل از خبرگزاری حوزه، غلامعلی صفایی بوشهری در دیدار کاکلی، معاون صید شیلات ایران، و مسئولان شیلات استان بوشهر، با بیان اینکه نعمت دریا در هندسه جغرافیای پیشرفت، ظرفیتی فوقالعاده استراتژیک است، اظهار کرد: اگر کشوری دارای آبهای غنی بهویژه در حوزه بینالمللی باشد، قطعاً از ظرفیتهای پیشرفت دانشبنیان و ثروتافزا بهرهمند خواهد بود. نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با اشاره به اینکه کشورهای بزرگ جهان از دیرباز به دنبال دستیابی به دریاهای بزرگ بودهاند، گفت: دریا و آبراه یک مقوله استراتژیک است که ایران در شمال و جنوب از این نعمت برخوردار است، اما متأسفانه در تولید ثروت، رشد نرخ توسعه و تولید ناخالص ملی خیلی کم از آن استفاده میشود. وی افزود: تاکنون در کشور طرح جامع برای مدیریت دریا بر پایه اقتصاد در جغرافیای کرانهای نداشتهایم و مدیریت در حوزه اجرا نیز بر اساس این اندیشه صورت نگرفته؛ به همین دلیل باید در این زمینه تدبیر اساسی اندیشیده شود. صفایی بوشهری دریا را منبع غنی رشد اقتصادی یک کشور دانست و اظهار کرد: الان نگاه تمامی تئوریسینهای پیشرفت بر این اندیشه استوار است که آینده جهان از آن کشوری است که مدیریت دریاها را به دست گیرد. به این دلیل اگر آبراههای ملی و بینالمللی را به طور صحیح مدیریت کنیم، قطعاً در عرصههای مختلف میتوانیم برای خود اقتدار ملی و بینالمللی به وجود بیاوریم. وی با بیان اینکه نگاه ما به دریا باید تغییر کند، افزود: دریا یک ظرفیت فوقالعاده مهم است و باید به سمت استفاده اقتصاد استراتژیک از دریا برویم. نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر حراست و حفاظت از دریا را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: طرح دریابست یک مسأله علمی و ضروری است؛ باید شرایطی فراهم شود که در زمان دریابست در منطقه دیگر امکان صید وجود داشته باشد و جایگزینی برای صیادان فراهم شود تا این عزیزان که قشر ضعیفی هستند، بتوانند زندگی خود را به لحاظ اقتصادی مدیریت کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آستارا - ایرنا - رئیس اداره شیلات آستارا گفت: برای دومین بار در سال جاری 827 هزار قطعه بچه ماهی سفید با هدف غنیسازی ذخایر دریای خزر به رودخانه چلوند بخش لوندویل این شهرستان رها شد. به گزارش خبرنگار ایرنا صادق خاصی پور روز چهارشنبه در حاشیه رهاسازی بچه ماهیها افزود: بچه ماهیها در مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر شهید انصاری رشت از ماهیهای مولد، تخم کشی و تا حد یک تا سه گرم رشد کرده بودند و تا مرداد ماه، چند مرحله به رهاسازی بچه ماهی در رودخانه چلوند اقدام خواهد شد. وی اظهار کرد: رودخانه باید برای زنده ماندن بیشتر بچه ماهیها آب کافی و مصب مناسب داشته و فاقد آلودگی سموم کشاورزی و پساب صنعتی و شهری باشد. خاصی پور بیان کرد: رودخانههای حاشیه خزر بستر ترمیم ذخایر دریایی، تولید مثل و تخمریزی ماهیهای استخوانی است و آب مناسب آنها امکان رهاسازی میلیونها قطعه بچه ماهی را فراهم میکند. گیلان با سه مرکز تکثیر ماهی شهید انصاری رشت، شهید بهشتی سنگر و سیاهکل از استانهای مهم تکثیر آبزیان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.